utworzono: 2017/06/12 21:46jaka łódka dla nurka? :) |
||
Witam wszystkich serdecznie! Chciałbym kupić łódkę morską (głównie Bałtyk, a od czasu do czasu Morze Śródziemne). Łódka ma służyć głównie do nurkowania, choć fajnie byłoby, żeby żona mogła się gdzieś uwalić na dziobie :) Zależy mi na: - silniku zaburtowym (mogę teraz kupić z jakimś mniejszym, starszym=tańszym, potem wymienić na coś nowszego i ewentualnie mocniejszego jakby mocy było za mało); - małej kabinie (takiej żeby od biedy 2 osoby się mogły przekimać, albo żeby w dzień wrzucić tam turystyczne WC); - idealnie byłoby jakby miała możliwość jakieś "otwieranej klapy w rufie, aby łatwiej wchodziło się w sprzęcie nurkowym na plecach - inaczej trzeba się rozbierać w wodzie, sprzęt nurkowy wciągać na jakiejś linie i wchodzić po drabinie; - ma być stabilna, solidna, bezpieczna, niekoniecznie mega szybka; - raczej używka (ze względu na koszty, oraz to, że przy użytkowaniu nurkowym szybko się poobija i straci na wartości); - koszt najlepiej na gotowo (łódka+silnik+przyczepa) do 40.000zł; - mogę pojechać po nią gdzieś za granicę więc nie tylko polski rynek wchodzi w grę; - do 6 m długości; - osprzęty do nurkowania (uchwyty na butle itp wykonam we własnym zakresie) - na jedno wypłynięcie około 12 butli do zabrania + reszta sprzętu + 4 max osoby (waga sprzętu + załogi około 700-800kg); - podoba mi się łódka Jumbo 585, ale nie ma kabiny - kojarzycie może coś podobnego z kabiną? ma ktoś jakieś pomysły? Pozdrawiam Łukasz |