utworzono: 2013/03/12 16:26Manewr podejścia do człowieka - film |
||
Zobaczcie jak inni trenują i szkolą. Hm... |
||
#449 | wysłano: 2013/03/18 16:36 |
|
---|---|---|
Cześć!
A to nie z jakiś pokazów typu targi? Trochę mało wiatru :), ale jak mieli zaplanowany pokaz na konkretny dzień, to cóż zrobić. Podobny manewr ćwiczyliśmy na kursie RYA w UK, właśnie ze zrzuceniem foka i pracą grotem. W zejściówce stoi gość, który w zależności od potrzeby ciągnie za całą talię grota, żeby złapać wiatr lub wyluzować, żeby wytracić prędkość. Na egzaminie mi wyrzucili człowieczka (obciążony buchtą odbijacz), przy 6B i 2m fali. Metoda zadziałała :) Pozdrawiam Piotrek Lewandowski www.morka.pl |
||
#453 | wysłano: 2013/03/19 10:12 |
|
Ale przyznasz Piotr , że sposób ze zrzucaniem foka , jest w Polsce praktycznie nie stosowany i trenowany na kursach. Osobiście sam mam wątpliwości co do tej metody.
|
||
#454 | wysłano: 2013/03/20 08:55 |
|
Metoda jak każda inna.
Jak jest skuteczna to znaczy że jest ok :) Musisz kiedyś wdepnąć do mnie na jacht i przetrenujemy, ale żebyśmy się wzajemnie nie pozabijali na tym jachcie :) Pozdrawiam Piotrek |
||
#460 | wysłano: 2013/03/29 02:06 |
|
JA mogę być MOB, tylko zapakujcie szczelnie paczkę czipsów i kawę do termosa
Reklama |
||
#461 | wysłano: 2013/03/29 08:13 |
|
JA mogę być MOB, tylko zapakujcie szczelnie paczkę czipsów i kawę do termosa Aż tak bardzo cię z Piotrem nie lubimy żeby dać ci taką przyjemność ;) |
||
#482 | wysłano: 2013/04/21 07:00 |
|
Podejscie do człowieka jest dopiero połową problemu. Drugą, może trudniejszą jest wydostanie go na pokład. Przemek Stańczyk kiedyś poświęcił sie podczas kursu na MiŻa i odegrał rolę topielca. Swoje waży więc wciągnięcie go pez jego aktywnej współpracy było baaardzo trudne (na DZ)
|